Seriestatus for alle lag i Asker Basketball Club

Publisert: 2017-12-31 Forfatter: ABC Web

Nå ved årsskiftet 2017/2018 er de fleste seriene halvspilt eller mer. Det begynner å bli klart hvilke lag som dominerer og vi kan få et inntrykk av hvordan Askers ulike lag vil kunne gjøre det i årets sesong.  Vi gir en kort statusoversikt for de lagene som deltar i ordinært seriespill nedenfor:

J13 spiller  i J13 Vest. De har fire seiere, en uavgjort og et tap, og leder serien foran Skien Ghosts og Ullern.  J13 serien er akkurat halvspilt, og det gjenstår seks kamper, deriblant en mot Skien Ghosts. To av lagene i puljen går til regionsluttspill, så Asker-jentene ligger godt an til å oppnå dette i sin aller første sesong på stor bane.

G13 spiller i G13 Vest, hvor det er hele 10 lag, mange av dem veldig sterke. Tabellen toppes av Ullern, Lommedalen og TNT, mens Asker ligger på femteplass, med fire seiere og syv tap. De har utviklet seg mye i løpet av sesongen og har klatret oppover tabellen de siste kampene. Det gjenstår syv kamper i denne serien, og Asker bør ha mulighet til å vinne en god del av disse.

J14 spiller i J14 Vest, og møter tøff motstand i sin serie. De har to seiere og seks tap og ligger på sjetteplass. To lag går til sluttspill og det er EB-85, Kjelsås og Sverresborg som konkurrerer om disse to plassene. Askers jentelag har hatt en god utvikling gjennom sesongen. Ni kamper gjenstår, så det blir mange muligheter til å bedre tabellposisjonen.

G14 spiller i G14 Elite, hvor det er hele 11 lag med i år. De har seks seiere og tre tap, og ligger på fjerdeplass, etter Persbråten, Kolbotn Hvit og Kolbotn Blå. Fire lag går til regionsluttspill, så for øyeblikket ligger de på sluttspillplass. Det gjenstår 10 kamper, og serien kan bli svært jevn. Det er i hvert fall to lag som ønsker å konkurrerer med Asker og Kolbotn Blå om de siste to sluttspillplassene, nemlig Oppsal og TNT.

G15 er også i eliteklassen, sammen med åtte andre lag. Asker har tre seiere og fem tap og ligger på femteplass. Bislet, Oppsal og Ullern vil med stor sannsynlighet komme til sluttspillet, mens Ås, Asker og Kongsberg konkurrerer om den siste sluttspillplassen. Det gjenstår 10 kamper så det blir mange muligheter til å bedre statistikken.

G15 spiller også i G16 B Vest, hvor de har to seiere og fire tap, og ligger på sjetteplass. Hovedformålet med deltagelsen i denne serien er å få kamptrening, og alle seiere teller positivt. Det gjenstår åtte kamper i denne serien.

G16 spiller i G16 Elite og G17 A. De er ubeseiret etter syv kamper i G16 Elite, og leder serien foran Sandvika, EB 85 og Kongsberg. Det er ikke usannsynlig at disse fire også vil være lagene som går til sluttspill når de gjenværende syv kampene er spilt. G16 spilte NM kvalifisering i desember, og ble vinner av kvalifiseringsturneringen for Østlandet. De er en av favorittene til G16 NM i 2018, sammen med blant andre EB 85, Ulriken og Stavanger

I G17 A har G16 laget tre seiere og fire tap og ligger på femteplass.  I denne serien er Bøler, Sandvika og Skien klart best så langt. Asker har en mulighet til å kapre fjerdeplassen og regionsluttspill, foran Bygdøy og EB 85, hvis det går bra i de syv gjenværende kampene.

G17 spiller i G17 B Øst. De har fire seiere og fem tap og ligger på fjerdeplass, etter Ås, Halden og Høybråten. To lag går til regionsluttspill. Asker G17 har muligheten til å klatre opp på tredjeplass med godt spill i de gjenværende ni kampene, men det blir svært vanskelig å nå andreplassen.

G19 spiller i G19 A Vest, da A serien i år er delt i to grupper. Asker leder sin gruppe med seks seiere og ett tap. To lag går til regionsluttspill og dette blir en tett kamp mellom Asker, Kongsberg og Sandvika. Det gjenstår fem kamper, hvorav to mot Kongsberg og to mot Sandvika. G19 spilte NM kvalifisering i desember og endte som nummer fire, etter Kongsberg, Ullern og Sandvika. Kongsberg, Ullern og Sverresborg er favoritter i årets NM, med Sandvika, Asker og Ulriken som outsidere. Mange av spillerne på Asker G19 var på lagene som vant G19 NM i 2017 og G16 NM i 2016, og Asker har tradisjon for å være best når det virkelig gjelder.

Askers 2M lag gjør det også godt denne sesongen. De ligger på andre plass i sin serie, med tre seiere og fem tap. Hønefoss topper serien, og tre andre lag har samme poengsum som Asker, nemlig Bislet, Persbråten og Drammen. Det gjenstår seks kamper i denne serien.

Askers KL lag ligger for øyeblikket på fjerdeplass, etter Ullern, Gimle og Høybråten, med seks seiere og tre tap. Asker var en av favorittene foran årets KL, men serien har utviklet seg til å bli jevnere enn forventet og alle de fire nevnte lagene har fortsatt mulighet til å gå til topps. (Det kommer egen omtale av årets KL sesong så langt.)

I BLNO er Asker en soleklar serieleder, med Kongsberg og Gimle på de neste plassene. Asker er ubeseiret etter 17 serierunde og har som ambisjon å gå ubeseiret gjennom serien. Men mange lag har utviklet seg betydelig og Asker har hatt flere svært knappe seiere. (Det kommer egen omtale av årets BLNO sesong.)

Vi anbefaler alle å følge med på de ulike lagene på “Min Basket” og stille opp på kampene i de ulike aldersgruppene!