Asker spiller BLNO finaler mot Kongsberg

Publisert: 2018-03-26 Forfatter: ABC Web

Etter en lang og intens sesong er Asker i posisjon til å oppnå sesongens endelige mål – NM tittelen. Seriemesterskapet var sikret allerede fire runder før slutt. Etter at Asker vant sine første 23 kamper var det aldri noen tvil om hvor dette skulle havne.

Kvartfinalene mot Ammerud, som berget åttendeplassen i serien i siste periode i sin siste seriekamp, ble aldri særlig spennende. Asker vant de to første kampene klart og det var ikke behov for den tredje kvartfinalekampen.

Semifinalen mot Bærum ble derimot en thriller. Asker vant den første kampen foran et entusiastisk hjemmepublikum i Leikvollhallen. Bærum kom tilbake og tok seieren i kamp nummer to i Nadderudhallen. Dermed var det duket for tredje og avgjørende kamp foran et fulltallig publikum i Leikvollhallen. Både Asker og Bærum supportere stilte opp i store mengder og bidro til en intens, støyende og særdeles spennende kamp. Asker tok til slutt seieren 80 – 75, etter at Bærum nesten klarte å ta dem igjen flere ganger i siste periode.

Finalekampene går mot Kongsberg, som har vært en klar nummer 2 i årets serie. De har møtt Asker tre ganger og tapt med knappe sifre hver gang. Så Kongsberg er klare for å vise at de kan snu kampene til sin fordel, mens Asker vil gi alt for å sikre seg sitt første BLNO NM siden 2015.

Kongsberghallen har lenge vært kjent som den beste kamparenaen i BLNO, og semifinalene har vist at Leikvollhallen også gir en god ramme rundt jevne kamper med mye publikum. Vi ser fram til å se Norges klart to beste lag denne sesongen spille finalekamper 4 april i Asker, 7 april i Kongsberg og 11 april i Asker.