Asker slår serieleder Kongsberg Miners 94 – 93 i ekstraomgang

Publisert: 2017-02-22 Forfatter: ABC Web

Kampen mellom Asker Aliens og Kongsberg Miners i Kongsberghallen søndag 19.2 ble en skikkelig neglebiter med stor stemning på tribunene, men Asker sikret seg til slutt en knepen seier.

Asker Aliens har manglet flere viktige spillere de siste kampene og har slitt med å få til spillet. I oppgjøret mot serielederne var alle spillerne på plass og Askerlaget var klare for å rette på statistikken etter de siste kampene.

Lagene fulgte hverandre tett de første to periodene, og stillingen var uavgjort 35 – 35 ved halvtid. I tredje periode satte Asker opp tempoet, og fikk etter hvert en ledelse på 13 poeng før Kongsberg tok innpå igjen. Etter 3 perioder ledet Asker med syv poeng.

Denne differansen holdt seg gjennom mye av fjerde omgang men mot slutten satte Kongsberg noen skudd som gjorde at de bare lå 2 poeng bak sekunder før slutt. Kongsberg klarte å utligne rett før sluttsignalet og det var klart for overtid.

I esktraomgangen var det Kongsberg som scoret først, men ledelsen skiftet flere ganger. Ett minutt før slutt ledet Kongsberg med 3 poeng. Da et halvt minutt gjensto fikk Asker straffer. Joachim Bøhn holdt hodet kaldt og satte begge to. Tre sekunder før slutt scoret Per Magnus Muren for Asker og Kongsberg tok timeout. De klarte ikke  å score i sluttsekundene og seieren gikk til Asker.

Djo Yele spilte en stor kamp for Asker, med 25 poeng og 21 returer. Espen Stien satte 18 poeng, Alvis Eglitis 11 og Mattis de Jong 10.