Asker Aliens nye trener vil sette sesongens mål sammen med laget

Publisert: 2018-08-22 Forfatter: ABC Web

Tommy Gundersen debuterer som BLNO-trener for Asker Aliens. Men trenerrollen er langt fra ukjent for ham. Han har vært trener i mer enn halve livet.

Det å være  BLNO-trener for Asker Aliens var ikke det Tommy Gundersen (39) egentlig skulle holde på med denne høsten. Han skulle fortsette sitt arbeid som primus motor i Basketklubben Tønsberg-Nøtterøy-Tjøme (TNT), være instruktør for trenerkurs i regionen, og drive videreutvikling i Norges Idrettsforening.

  • Men da Asker ønsket en dialog om trenerrollen for herrelaget, ble jeg veldig nysgjerrig. Det var en for fristende – og ikke minst gylden sjanse for meg som fullførte trenernivå 3 i fjor.

Lagarbeid, lagarbeid og atter lagarbeid

Tommy Gundersen har vært trener mer enn halve livet på alle nivåer.  Han er vant med å vinne kamper, men synes det fokuset blir for snevert. Han er mer opptatt av å tenke prestasjon fremfor resultat. Og med Asker Aliens blir det litt slik i starten.

  • Så får resultater komme når vi har funnet ut av ting sammen. Hvis målet er å være best i rustet i mars er det ikke sikkert vi må vinne for enhver pris i november for å nå vårt mål. Dette har jo mye å gjøre med innsatsen på antall treningstimer, laget og hva jeg greier å få ut av potensial av laget/spillere.

I en breddeklubb som TNT har fokus vært mer på talentutvikling for ungdom mer enn lag som skal vinne for enhver pris.

  • At en liten klubb fra Tønsberg stadig greier å levere spillere til ungomdslandslag gjør at jeg er sikker på at jeg gjør riktige ting.

Han er også involvert i spillerutvikling for region øst, og har det siste året hatt J2004 i fokus. Gundersen er ikke i tvil om hva som skal til få bygge et godt lag, uansett alder og nivå. Det handler – banalt nok – om lagarbeid og å hente ut det beste i hver enkelt.

  • Vi har alle en viktig rolle i et lag eller team. Det er min oppgave å få det beste ut av spillerne. Se hva de er gode på, lytte etter hva de ønsker utvikling i. Her må vi alle være vårt ansvar bevisst, både spillere og trenere.

Det betyr også å stille krav.

  • De fleste av oss presterer bedre når vi har noe å strekke oss etter. Når det settes krav som er høye, men også innen rekkevidde.

Har allerede et nært forhold til Asker

Tommy er vant til å ha mange baller i luften. I tillegg til å være primus motor i TNT og drive spillerutvikling for J2004 i region øst, så har han som de fleste andre i basket-Norge en dagjobb. De siste 15 årene har han drevet butikk. Denne høsten starter han også i ny jobb med salg for Holte.

  • Noen dører lukkes og nye åpnes. Bl.a. å være BLNO trener. Jeg er vant til å ha mange baller i luften. Så håper det blir treff på de fleste av dem i år.

Han har allerede et nært forhold til Asker. Hans eldste datter har spilt tre sesonger for Aliens elitelag for kvinner. Og så er den yngste med U16 til EM nå.

  • Å se egne barn spille med det norske flagget på brystet er et stolt øyeblikk.

Selv husker han med glede tilbake på sin tid som spiller og da spesielt basketskolen om sommeren. Den har betydd mye for Askers nye BLNO-trener.

Sesongens mål settes sammen med laget

Tommy Gundersen liker best å jobbe i team, og ser etter en assisterende coach.

  • Er det noen som ønsker en utfordring så ta kontakt. Gjerne direkte til styret. Kanskje er det det som utgjør den lille forskjellen denne sesongen.

For han vet det er store sko å fylle som trener for Asker etter en kanonsesong i fjor. Selv om det ble et litt skuffende sølv i finalen.

  • Vi får prøve å ta vare på det som er bra og positivt. Og kanskje justere litt på det som ikke var bra. Nå jobber Asker Basketball Club på spreng for å få de siste bitene på plass, så får vi og laget finne ut av målsetting sammen når vi blir kjent alle sammen.