Asker Aliens er seriemester i basketball 2017/2018

Publisert: 2018-02-04 Forfatter: ABC Web

Asker har nå 23 seiere av 23 mulige og er ubeseirede i årets BLNO. Selv om det gjenstår fire kamper, har ingen av de andre lagene mulighet til å slå dem. Kongsberg ligger nærmest, men har ikke mulighet til å gå forbi Asker etter tre tap i innbyrdes oppgjør.

Dagens kamp mot Tromsø ble en virkelig thriller. Tromsø hadde en svak start på sesongen, men har gjort det svært godt etter jul, etter å ha fått inn nye importspillere.

Tromsø fikk en god start og ledet 25-24 etter første periode. Asker kom tilbake og stillingen var uavgjort (42-42) ved halvtid. Asker ledet med ett poeng etter tre perioder (67-66). I siste periode satte de inn støtet og vant til slutt 93-84. Stian Emil Berg var toppscorer hos Asker med 20 poeng, Torgrim Sommerfelt 19, Anders Stien 17, Aksel Bolin 15,  Djo Yele 12 og Joshua Hart 10.

Asker har sin siste hjemmekamp før sluttspillet mot Bærum førstkommende onsdag, 7.2. Deretter følger bortekamper mot Frøya, Gimle og Bærum. Asker har slått alle disse lagene i årets serie, men flere av kampene har vært jevne, og alle de gjenværende lagene har ambisjoner om å gjøre det bra i sluttspillet. Asker må jobbe hardt for å nå sesongens neste hovedmål: å gå ubeseiret gjennom seriespillet.